Tips & Råd

Vi på Ljus & Comfort älskar vad vi gör. Och vi delar gärna med oss av vår passion. På den här sidan hittar du tips, råd och inspiration till solskyddslösningar som sätter guldkant på tillvaron.

Tips & Råd

Walters valde Ljus & Comfort

Sedan 2015 är Walters Trafikskola nöjda kunder till oss på Ljus och Comfort. Till lokalerna på Västra Storgatan i centrala Kristianstad har vi levererat en stor markis och flertalet effektgardiner. Delägarna Jennie och Rasmus tar emot.

Besök hos Thomas och Frida

Våren 2019 stod det äntligen klart, drömhuset i Åhus. Här njuter Thomas och Frida av lugnet och närheten till naturen. Vi på Ljus & Comfort fick förtroendet att leverera solskyddsprodukter till parets nya hem.

Hemma hos Ekelöfs

Makarna Lars och Anette Ekelöf har varit kunder hos Ljus & Comfort i snart trettio år. När paret byggde nytt hus 2018 var valet av leverantör för markis och lamellgardiner enkelt.

Inred med textilier

När det kommer till heminredning har vi alla våra olika drömmar, favoriter och stilar. Vi på Ljus & Comfort gillar att sätta hemkänslan med hjälp av textilier – i synnerhet gardiner. Här bjuder vi på fem olika sätt att inreda ditt hem med gardiner och rullgardiner.

3 inredningsmissar att undvika

Under den mörka delen av året är vi många som tycker om att dona i hemmet. Och även om smaken förstås är olika så finns det ett antal oskrivna regler som om de bryts får professionella inredare att slita sitt hår. Här listar vi tre inredningsmissar som tyvärr är alltför vanliga, men som du enkelt kan undvika.

5 gardintyper för ditt hem

Ljuset gör oss pigga och glada. Men, ibland är det skönt att kunna stänga solens strålar ute. Här kommer tips på fem olika typer av gardiner för hemmet. Vilken passar bäst hos dig?

Automatisera ditt hem!

Den tekniska utvecklingen bidrar ständigt till nya möjligheter. Här går vi igenom tre fördelar med automatisering och Smarta Hem-lösningar från Somfy.

Vilken markis passar bäst hos dig?

En markis är väl en markis? Nja, i vår värld är den så mycket mer. Vi ser den som ett sätt att uttrycka sig på! Ljus & Comfort erbjuder ett stort sortiment av olika markislösningar. Här är fem av dem. Lär dig mer och låt dig inspireras!

6 tips på solskyddslösningar för altanen

Med sommaren kommer solen, och den är varmt välkommen. Men, vissa stunder vill man kunna njuta av i skugga. Här ger vi dig sex tips på solskyddslösningar som är både snygga och funktionella.

Välj sol- och vindskydd efter boendesituation

Vi svenskar bor och lever på olika sätt: mitt i stan med en armslängd till grannen, i villa på landsbygden omgiven av natur, eller någonting där emellan – hur bor du? Här bjuder vi på några smarta tips om hur du väljer sol- och vindskydd efter din boendesituation.

Maximera myset med textilier på altanen

Inget ställe är så härligt att vara på under sommarhalvåret som din alldeles egna uteplats. Här listar vi fem tips på hur du kan maximera myset på uteplatsen med hjälp av textilier.

Team Rynkeby cyklar för barnen

Team Rynkeby - God Morgon är en del i ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris.