3 inredningsmissar att undvika

Under den mörka delen av året är vi många som tycker om att dona i hemmet. Och även om smaken förstås är olika så finns det ett antal oskrivna regler som om de bryts får professionella inredare att slita sitt hår. Här listar vi tre inredningsmissar som tyvärr är alltför vanliga, men som du enkelt kan undvika.

1. Sovrumsgardinerna släpper igenom ljuset

Ok, du har hittat de där supersnygga linnegardinerna i off-white. Allt är perfekt. Ända tills morgonen kommer och du märker att solen går igenom de tunna gardinerna som om de inte satt där över huvud taget. Snyggt eller funktionellt? Det ena behöver inte utesluta det andra i det här fallet – välj båda. Investera i en mörkläggande rullgardin, då kan du njuta av dina tunna linnegardiner och dessutom få en god natts sömn. Det är värt det.

2. För korta gardiner krymper rummet

Visst kan det se fint ut med korta gardiner som inte når hela vägen ner till golvet. Men om du väljer för korta så kommer du i sinom tid upptäcka att längden på gardinerna gör att taket upplevs vara mycket lägre än det i själva verket är. Välj gardiner som går hela vägen från golv till tak. Det kommer att kännas som att både fönster och rum blir större, vi lovar. Och när du ändå är i gardinfixartagen, varför inte satsa på att ha flera gardiner i olika nyanser?

3. Du älskar vitt – lite väl mycket

Ljust och fräscht, någon som känner igen sig? Att inreda sitt hem uteslutande i vitt kan vara bra eftersom det ger mycket ljus, något vi svenskar behöver under vinterhalvårets mörker. Men, det kan också bli lite väl vitt i många hem. Ge rummet mer liv genom att ta in mer färg. Om du inte är redo att måla om väggar eller köpa in mer färggranna möbler, är färgade gardiner en perfekt åtgärd för att skapa en mysigare känsla hemma. Hitta någon som smälter in eller sticker ut, valet är ditt!

Vi på Ljus & Comfort älskar kreativitet och hjälper dig gärna med fler tips och råd om vilka produkter som kan lyfta ditt hem i höst. För att se hela gardinsortimentet, klicka här.