Inred med textilier

När det kommer till heminredning har vi alla våra olika drömmar, favoriter och stilar. Vi på Ljus & Comfort gillar att sätta hemkänslan med hjälp av textilier – i synnerhet gardiner. Här bjuder vi på fem olika sätt att inreda ditt hem med gardiner och rullgardiner.

1. Skapa hotellkänsla

Den absolut största trenden inom gardiner just nu är långa, tunga gardiner som går från golv till tak, från vägg till vägg. Och vi förstår varför så många tycker om stilen – här snackar vi hotellkänsla deluxe. Välj ut en enda gardin eller blanda upp med flera av olika kulörer och tjocklekar. Supersnyggt och funktionellt på samma gång.

2. Addera känsla till det avskalade

Vi är många som tycker att sovrummet ska vara rogivande och harmoniskt. Resultatet blir dessvärre alltför ofta att rummet är helt utan inredning sånär som på säng, garderob och nattduksbord. Så ska det inte behöva vara. Med rullgardiner i färg och mönster som bryter av den avskalade känslan kan du skapa liv utan att släpa in en massa dekorationer och andra inredningsdetaljer.

3. Dela av rummet

Stora, luftiga rum som förenar familjen oavsett aktivitet. Visst låter det härligt? Många är de innerväggar som fått ge vika till förmån för öppna sällskapsytor. Och visst är det läckert, men ibland kan det bli lite väl öppet. Här kommer textilierna in i bilden. Med gardiner på skenor kan du enkelt skärma av en del av rummet, för att sedan öppna upp hela ytan lika lätt. För ökad avskildhet, välj ett tjockare tyg.

4. Matcha gardiner och kuddar

Att matcha olika typer av inredning med varandra kan vara… förödande. Vi känner alla någon som fått feeling och låtit lampskärmar, möbler, gardiner och matta gå i samma kulör. Ouch. Men, om du gör det med måtta och en stor dos känsla kan det bli hur mysigt som helst. Varför inte matcha gardinerna med en eller ett par av kuddarna i soffan? Läckert, tycker vi!

5. Skapa liv med mönster

Har du också ett rum som går i vitt, vitt och vitt? Du är inte ensam. Många svenskar har gått all in på ”ljust och fräscht”, för att nu så här några år senare inse att det inte är så himla kul att komma in i ett rum helt utan personlighet. I stället för att byta ut varenda möbel och måla om väggarna kan gardiner vara lösningen. Textilier med glada färger och mönster piggar upp och ger karaktär åt vilket rum som helst. Det är dessutom enklare att byta gardin då och då än att ersätta hela möblemanget. Läs även om andra inredningsmissar här.

Ljus & Comfort älskar kreativa lösningar och mysiga hem. Kom in till oss i butiken i Åhus eller kontakta oss, så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig att inreda med textilier.

Klicka här för att komma till vårt sortiment.

Inred med textiler på altanen

Att få tillbringa härliga sommarkvällar uteplatsen är svårslaget.

Klicka här för fem tips på hur du kan maximera myset på uteplatsen med hjälp av textilier.