Maximera myset med textilier på altanen

Inget ställe är så härligt att vara på under sommarhalvåret som din alldeles egna uteplats. Här listar vi fem tips på hur du kan maximera myset på uteplatsen med hjälp av textilier.

Sätt stämningen med rätt färg på markisen

Visst, en terrassmarkis huvudsakliga syfte är förstås att hålla solen undan när sommartårtan ska dukas fram på altanen. Men ta bara inte första bästa. Tänk på att färgen du väljer på tyget kommer att påverka hela känslan av altanen. Något diskret i grått, eller en mer uppseendeväckande kulör? Valet är ditt!

Skapa känslan av ett rum på altanen

Om du har en stor altan som du vill dela upp, kan textilier göra jobbet. Med en s.k. sideline skapar du känslan av ett rum med en eller flera väggar på altanen. Förutom att den ger en mysig inramning och håller oönskad vind borta, så fungerar den också ypperligt om du har lite väl nyfikna grannar. Insynsskydd, vindskydd, rumsavdelare – en sideline är mångsidig.

Kuddar och filtar – stämningshöjarna

Göra uteplatsen till familjens givna myshörna. Att kura upp sig i soffan bland mjuka kuddar och en härlig filt tillsammans med en god bok är nästintill oslagbart. Det enda som kunde vara bättre skulle väl vara att kunna göra det på din egen uteplats. Och du, spara inte på filtarna. En till varje person i sällskapet gör att varma sommarkvällar på altanen kan bli till mysiga sommarnätter!

Mattor är för vackra för att bara använda inomhus

Vad är det som säger att en matta bara kan användas inomhus? Oavsett om du väljer enkla trasmattor eller en mjuk, fluffig variant kan du räkna med att altanupplevelsen blir extra mysig om du har något skönt att gå på. Ha dock i åtanke att den svenska sommaren kan vara nyckfull och att du snabbt behöver kunna rulla ihop den tills nästa gång solen skiner.

Höj mysfaktorn med gardintyger

Gardintyger gör sig minst lika bra utomhus som de gör inomhus. För dig som har en pergola eller andra upphängningsmöjligheter skapar gardintyger en fantastisk känsla. Välj lätta tyger som enkelt följer vindens härliga bris, och du har fått en oas mitt i din egen trädgård.

I vårt sortiment hittar du mängder av olika lösningar med textilier som gör livet på altanen lite extra härligt. Klicka här!