6 tips på solskyddslösningar för altanen

Med sommaren kommer solen, och den är varmt välkommen. Men, vissa stunder vill man kunna njuta av i skugga. Här ger vi dig sex tips på solskyddslösningar som är både snygga och funktionella.

1. Terrassmarkis

Terassmarkisen gör så mycket mer än att bara hålla oönskad sol borta. Tack vare alla valmöjligheter på storlek, form och färgval kan terrassmarkisen ge ditt hus en helt ny karaktär. Välj en diskret färg för en mer elegant look, eller gör ditt hus unikt med en markis i helt avvikande kulör. När du köper terrassmarkis hos Ljus & Comfort kan du välja bland enkla konstruktioner och mer avancerade varianter där väder- och fjärrstyrda automatikmarkiser gör tillvaron till en fröjd.

2. Takmarkis

Takmarkisen är valet för dig som vill ha modern design och hög funktion i en och samma produkt. När solen värmer upp ditt uterum eller vinterträdgård kan det vara skönt att kunna dra fram takmarkisen då den håller både hög värme och starkt solljus på avstånd. Takmarkisen kan monteras både på insidan och utsidan av glastaket. Om du gillar att ta en siesta men inte vill lämna altanen – välj en takmarkis med mörkläggande duk!

3. Solsegel

Skräddarsydda solsegel som tack vare UV-resistent tyg gör att du kan njuta av varma dagar utan behöva oroa dig för solens starka strålar. Våra solsegel finns i flera olika material, flera av dem är helt vattentäta. Det gör att ditt solskydd också blir ett bra regnskydd – perfekt för svenska somrar! Solseglet kan fästas i fasaden eller med hjälp av markpålar. Välj mellan pålar i aluminium eller rostfritt stål.

Klicka här för att få råd om hur du väljer sol- och vindskydd efter din boendesituation.

4. Parasoll

Parasoll – en klassiker som kommer i ett och samma utförande, oavsett om du har den på altanen, stranden eller i sommardrinken? Tänk om. Här finns förstås de klassiska små runda parasollerna på 2×2 meter, men också ovala varianter som mäter ända upp till 5×7 meter. Dessutom kan du med hjälp av smarta funktioner koppla ihop flera parasoll med varandra – perfekt för dig med stor altan! För dig som bor i blåsig miljö är vår vindhätta en bra lösning för att få parasollet att stå stabilt.

5. Wingline

Vad är bättre än en markis? Två markiser! Dubbelmarkisen Wingline är en smart lösning om du vill ha ett solskydd som täcker stor yta men samtidigt inte är skrymmande. Den här modellen används ofta på kaféer och uteserveringar men passar förstås lika bra hemma på altanen. Wingline levereras som standard med motor.

6. Pergolamarkis

Ett ord: elegans. Med en Pergolamarkis skyddar du dig inte bara mot solens strålar med stil, du kan även slippa regnet. Ett diskret solskydd som lyfter din uteplats utan att ta upp plats eller störa. Varför inte ha den över poolen eller favoritsolstolen? En Pergolamarkis skapar en känsla av ett mysigt krypin dit solens strålar inte når.

Bonustips!

Med en terrassvärmare kan du njuta av kvällar på altanen långt efter att solen gått ner och kylan smyger sig på. Vi har flera modeller i olika utföranden och storlekar.

Vill du veta mer om våra solskyddslösningar för altanen? Klicka här för att se hela sortimentet.