Välj sol- och vindskydd efter boendesituation

Vi svenskar bor och lever på olika sätt: mitt i stan med en armslängd till grannen, i villa på landsbygden omgiven av natur, eller någonting där emellan – hur bor du? Här bjuder vi på några smarta tips om hur du väljer sol- och vindskydd efter din boendesituation.

1. Vindskydd

Du som bor i lägenhet inne i stan vet vi pratar om – ibland känns det som att man delar balkongen med hela grannskapet. Våra vindskydd håller både den lätta sommarbrisen och nyfikna grannar på behörigt avstånd.

Vindskyddet Maxi Balkongskydd fungerar som en rullgardin, fast på tvären. Det gör att du enkelt kan dra fram skyddet vid behov utan att behöva ha det framme hela tiden.

2. Sideline

Ljus & Comfort Sideline är en sidomarkis och är optimal för dig som bosatt dig i blåsig miljö. Tack vare smart konstruktion drar du enkelt ut markisen när vinden ligger på.

Sideline levereras med stolpe, men du kan också välja att fästa markisen på ett räcke eller en vägg. Om du har en terrassmarkis sedan tidigare kan du skapa känslan av ett helt uterum genom att fästa Sideline i närheten av terrassmarkisen. Funktionellt och mysigt på samma gång!

3. Vertikalmarkis

För riktigt blåsiga miljöer krävs riktigt bra lösningar. Ljus & Comfort Vertikalmarkis förhindrar att vinden tar tag i markisen, något som bärgar för lång livslängd och en behaglig tillvaro i många år framöver.

Vertikalmarkisen är dessutom näst intill helt underhållsfri och kan enkelt integreras i husfasaden på ett diskret och snyggt sätt.

4. Terrassmarkis

Du har hittat drömhuset och gjort i ordning en fin uteplats – varför inte göra den ännu bättre? Våra terrassmarkiser har sedan länge varit en stor favorit bland villaägare. Det är kanske inte så konstigt med tanke på hur enkelt en terrassmarkis kan förvandla en altan eller soldäck till en avkopplande oas.

Vårt stora utbud erbjuder många valmöjligheter – oavsett vilken modell du bestämmer dig för vågar vi utlova riktigt härliga stunder under duken.

Klicka här för att se våra 6 tips på solskyddslösningar för altanen.

5. Pergolamarkis

En pergolamarkis är för dig som har tagit det kloka beslutet att skaffa en pergola, som vill ha full harmoni och helst suddar ut gränserna mellan vad som är inne och ute. Mer kontinentalt än så här blir det inte.

Men, även om en pergola lätt för tankarna till sydligare breddgrader kommer vi inte ifrån att den svenska sommaren ofta är regnig. Därför erbjuder vi pergolamarkiser med helt vattentät väv, så att du kan fortsätta att njuta av den där härliga känslan av att vara inne och ute på samma gång.

6. Lamelltak

Lamelltak är för dig som har en uteplats på marknivå, som sätter värde avkoppling, och gillar tekniskt smarta lösningar. Med våra lamelltak kan du enkelt öppna, vinkla och stänga taket utifrån väder, vind och önskemål för stunden.

Lamelltaket V860 kommer med avancerad Smarta Hem-teknik som gör att du hela tiden bara är ett knapptryck från att justera ljusinsläppet. Snabbt och smidigt!

Läs mer om våra Smarta Hem-lösningar här.

Bonustips!

Svensk sommar i all ära, men att dela den med mygg och andra insekter är inte kul. Därför har vi tagit fram ett brett sortiment av insektsnät, som den här flugdörren till exempel. Låt inget komma i vägen mellan dig och en avkopplande stund med fönstret på vid gavel.

Nyfiken på mer? Se hela vårt sortiment av lösningar inom sol- och vindskydd.