5 gardintyper för ditt hem

Ljuset gör oss pigga och glada. Men, ibland är det skönt att kunna stänga solens strålar ute. Här kommer tips på fem olika typer av gardiner för hemmet. Vilken passar bäst hos dig?

1. Rullgardiner

Inget sätter stämningen i sovrummet som dina rullgardiner. Förutom att en helt nerdragen rullgardin hjälper till med att behålla värmen i rummet under kalla vinternätter så har den också alla möjligheter att bli en del av sovrummets inredning. Bor du i ett litet hus på landet, gå på mjuka motiv med varma färger. Trendig, minimalistisk lägenhet mitt i city? Varför inte låta en diskret grå rullgardin förstärka känslan av modernitet?

2. Effektgardiner

Effektgardinen är ett dekorativt alternativ till solskydd, men har mycket mer att erbjuda än bara ett snyggt utseende. Den ger, som namnet antyder, effekt. Denna mångsidiga gardin kan med fördel användas som bländskydd, insynsskydd och för fördunkling. Du justerar enkelt gardinen efter hur mycket ljusinsläpp du vill ha för stunden. Utifrån tycke och smak väljer du mellan monteringslist och kassett.

3. Plisségardiner

Med plisségardiner kan du förändra ljusinsläpp och stämning i rummet helt, både efter väder och humör för dagen! Plisségardinens ramsystem är nämligen utformad på ett sätt som gör att du kan dra gardinen nerifrån och upp och uppifrån och ner. Det gör att du kan ändra känslan av ett fönster med minimal ansträngning. Ett bra alternativ för dig som tycker att omväxling förnöjer! Vill du inte ha en plisségardin med ramsystem? Välj en frihängande som rullgardin i stället. Om du vill vara säker på att få det riktigt mörkt i sovrummet rekommenderar vi att du väljer andra lösningar än just plisségardiner.

4. Lamellgardiner

Här snackar vi flexibilitet. Lamellgardiner är ett mycket bra val för dig som har stora fönsterpartier hemma. Lamellerna löper i ett skensystem. Genom att vinkla lamellerna på olika sätt kan du begränsa ljusinsläppet, minska insynen utifrån, och enkelt dra lamellerna helt åt sidan för att fylla rummet med solens strålar. Lamellgardiner är som allra snyggast på stora fönster, men fungerar lika bra för mindre fönsterpartier.

Familjen Ekelöfs valde lamellgardiner från Ljus och Comfort. Klicka här för att se det fantastiska resultatet.

5. Persienner

Kärt barn har många namn. Persiennen, jalusi eller spjälgardin – detta är en klassiker som är lika populär idag som igår. Varför inte tänka utanför boxen och använda olika material och färger i olika rum? I sovrummet är det alltid skönt att ha mörkare persienner, men i köket eller badrummet kan en ljusare version öka trivsamheten enormt! Ljus & Comfort skräddarsyr dina persienner, och du väljer mellan en stor mängd färger.

Ljus och Comfort arbetar med god service och hög kvalitet som ledord. Därför kan du räkna med att få all den hjälp du behöver för att bli nöjd med dina nya gardiner. Vi är med dig hela vägen från inspiration till färdig gardin. Dessutom skräddarsyr vi våra gardiner efter dina önskemål. Det blir bäst så.

Klicka här för att se hela vårt sortiment.